Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát
Ismét beköszöntött a hideg évszak, az emberek sokkal több időt töltenek a lakásban, mint a szabadban. Időről időre újra előkerülnek így évszázados receptek is, hiszen őseinktől tudjuk, a szomorkás őszi és téli napokat legjobban finom ételekkel és italokkal lehet átvészelni. Köszönjük Sós Gabriellának, hogy elküldte nekünk nagymamája, Fritz Jánosné receptjét és a fotókat!
Nádasdi Birsalmakompót (Khitteschnitz)
Hozzávalók:
2-3 közepes méretű, érett birsalma
1 ek kristálycukor
1 cs vaníliacukor
1-2 kk fahéj
víz
4 személyre.
Elkészítés:
A birsalmákat alaposan megmossuk, a héját ledörzsöljük, ujjnyi szeletekre vágjuk, kimagozzuk, de nem hámozzuk meg. Egy lábosba tesszük a szeleteket és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy ellepje. Vaníliacukrot, kristálycukrot és fahéjat adunk hozzá ízlés szerint és lassú tűzön felforraljuk (kb. 15 perc).
Mecseknádasdon a Khitteschnitz-et magában desszertként, grízestésztával vagy császármorzsával is fogyasztották.